Петиція про встановлення захисних екранів в метро набрала необхідні голоси

Петиція про встановлення захисних екранів в метро набрала необхідну кількість підписів для розгляду її Київрадою — 6 тисяч. Про це йдеться на сайті Київської міської ради. 

Петицію зареєстревали у липні 2024 року. Автори петиції пропонують встановити захисні екрани на станціях метро, щоб убезпечити пасажирів від потрапляння під потяг. У петиції зазначають, що через війну частина громадян перебуває у важкому психологічному стані й іноді це призводить до суїцидальних намірів.

"Захисні екрани можуть стати важливим барʼєром, який запобігатиме трагічним випадкам. Навіть якщо людина не перебуває в тяжкому психологічному стані, існує ризик втратити рівновагу, задивившись на потяг, що прибуває", — пишуть автори петиції.

Петиція про встановлення захисних екранів в метро набрала необхідні голоси

"Встановлення захисних екранів неможливе без певного рівня автоматизації руху, яка б дозволяла зупиняти потяг завжди в одному місці з мінімальною похибкою. Оскільки для того, щоб ініціатива працювала, двері потяга й двері захисного екрана мають збігтися", — розповіли у ГО "Пасажири Києва".

Подібний проєкт із модернізації лінії метро М3 в Будапешті коштував 440 мільйонів євро. Оновлення тривало майже три роки, протягом яких значні ділянки лінії не працювали. Їх замінили автобусами. Встановлення захисних екранів в метро є "стратегічно хорошою ідеєю", але реалізація потребує повної перебудови систем безпеки та автоматики ліній київського метро з підвищенням рівня автоматизації, додали у "Пасажирах Києва".

"Це, в свою чергу, точно має сенс об'єднати із ремонтом та модернізацією всіх аспектів роботи метро. Але доцільність та ефективність такої пропозиції викликає сумніви, особливо зважаючи на вартість проєкту", — повідомили у громадській організації. 

Відновлювальні роботи між станціями метро "Деміївська" — "Либідська" завершують: фото