Петиція про відновлення столітньої дачі у Пущі Водиці набрала необхідні голоси

Петиція про відновлення та повернення в держвласність історичної дачі у Пущі Водиці набрала необхідні шість тисяч голосів. Відтепер її мають розглянути столичні депутати на засіданні Київради.

Історична дерев'яна дача у Пущі-Водиці, яка горіла Унікальну дерев'яну історичну будівлю побудували на початку 20 століття за проєктом архітектора Едуарда-Фердинанда Брадтмана. Автор петиції активіст та Дмитро Перов зазначав, що це одна з останніх дач у Пущі-Водиці, яка вціліла від ракетних обстрілів початку війни. Проте в березні 2023 році постраждала від дій забудовника — у двоповерховій частині садиби спалахнула пожежа. Перов стверджує, що "це співпало в часі з будівництвом поруч ЖК "Hvoja". До цього її вже неодноразово намагалися підпалити у 2020 та 2021 році.

Дерев'яна історична дача у пущі-Водиці, забудовника звинуватили у підпаліЦя будівля має охоронний статус пам’ятки архітектури місцевого значення, отже умисне пошкодження або доведення до руйнації будівлі дозволяє державі викупити її у власника. Активіст сподівається, що цю справу передадуть у Київську прокуратуру, а Мінкульт клопотатиме про надання державою коштів на викуп цієї пам’ятки.

Раніше ми писали, що кияни підтримали шосту петицію із проханням скасувати зупинку транспорту під час тривоги.

У Бучі на вулиці Яблунській встановлять меморіал загиблим тероборонцям: фото