Петиція про надання статусу пам'ятки будинку Замкова не відхилена: що відомо

Київрада не відхилила петицію щодо повернення статусу пам'ятки будинку Замкова на Золотих Воротах. Наразі вона знаходиться на розгляді.

Про це повідомили у КМДА.

Вчора, 25 лютого, активіст Дмитро Перов зазначив, що мер столиці Віталій Кличко відхилив петицію про збереження історичного будинку на вулиці Івана Франка, 26 без розгляду.

"Віталій Кличко навіть без розгляду відхилив петицію щодо повернення статусу памʼятки Будинку Замкова. Віповідний лист просто скинули мені на пошту", — йдеться у дописі пам'яткоохоронця.

Сьогодні, 26 лютого, у КМДА заяву Перова назвали неправдивою й підкреслили, що міська рада продовжує розгляд в установленому порядку електронної петиції 12804 щодо будинку Замкова на вулиці Франка. Наразі будівля на обліку, як пам’ятка або об’єкт культурної спадщини не перебуває. 

Після офіційної заяви Київради Перов додав, що, ймовірно, столичний мер планує самостійно повернути статус пам'ятки згаданій будівлі.

"За словами міського очільника, збереження культурної спадщини є пріоритетом для міської влади. Тож, питаннями розробки облікової документації для порятунку пам'ятки нині мають зайнятися фахівці Департаменту, що мають вищий фах за активістів", — наголосив Дмитро Перов.

Нагадаємо, що на початку грудня 2023 року у згаданому будинку вже намагалися зняти оригінальні перекриття.

Київрада планує надати статус пам'ятки будинкам віком понад 100 років: подробиці