Судно з українським зерном

Сьогодні зранку, вперше з 24 лютого, вийшло судно з українським зерном з Одеського порту. На його борту 26 тис. тонн української кукурудзи.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

Перше судно з українським продовольством RAZONI

Судно під назвою RAZONI буде йти під прапором Сьєрра-Леоне до порту Триполі у Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено ООН та Туреччиною.

Міністр зазначив, що Україна є 4-им найбільшим експортером кукурудзи у світі й це великий успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.

Процес перемовин та погодження безпекових питань, який тримав три місяці, контролювався Президентом України Володимиром Зеленським, представниками Офісу Президента та урядом. 

Судно RAZONI

У портах Одеси чекають на відправлення 16 суден. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення рф.

"У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції", — зазначив міністр інфраструктури.

Росія вивезла до Сирії українського зерна на $40 млн