Тризуб Банди

Міністерство культури та інформаційної політики перепросило за недоречний жест-привітання до Дня Незалежності, який мав символізувати тризуб.

В міністерстві визнали, що запропонований ними та креативною агенцією Banda жест вийшов недоречним. Там додали, що вони не до кінця дослідили усі можливі значення жесту та "цілком логічно зіткнулися з осудом спільноти".

"Ми приносимо наші щирі вибачення за те, що "перекреативили". Наголошуємо, що у жодному випадку не ставили за ціль зневажити або образити наших співгромадян", — кажуть у Мінкульті.

Там додали, що більше не закликають українців долучатися до флешмобу, а єдиним вірним жестом тризуба є той, що свого часу запропонував В'ячеслав Чорновіл — три середні пальці догори. 

Тризуб Чорновола

Нагадаємо, Мінкульт спільно з Banda запустили флешмоб та закликали українців вітати один одного з Днем Незалежності універсальним жестом: складати пальці таким чином, щоб вказівний, середній та мізинець були прямими, а безіменний — зігнутим. Як пояснили креативники, мовою жестів це означає букву "Н", з якої починається слово "Незалежність".

Однак виявилось, що цей жест має ще одне поширене значення, яке вказує на сексуальну практику, що також відома як "шокер". І саме в такому значенні багато хто з користувачів його сприйняв. Більш детально про цю історію читайте у нашому матеріалі.

Що не так з новим жестом до Дня Незалежності від Banda