У Варшаві створили 12 мап для українців
Фото: unsplash.com

У Варшаві коштом міського бюджету створили проєкт Fajna Warszawa — там зібрали 12 карт, які можуть бути корисними українським біженцям.

На мапах зібрали альтернативні місця мистецтва та культури, паркові зони, зони відпочинку та цікавинки на берегах річки Вісли, архітектурні споруди, вуличні спортивні тренажери та скейт-парки.

На сайті проєкту є версії українською та польською мовами. Тут є розділи, присвячені міським районам (Старе місто, Прага, Мокотов, Воля тощо) або якимось окремим темам (парки, мистецтво, площі, міські види спорту тощо). Кожен з розділів містить своєрідний путівник з описом району або теми, якій вона присвячена, історичними фактами, переліком цікавих місць та подій, їхніми адресами. Цей путівник можна завантажити у форматі PDF. Також є посилання на карти Google, де ці місця відзначені.

До розробки проєкту долучились Музей Варшави, Музей Волі та Музей Праги у співпраці з Фондом Bęc Zmiana, Фондом Puszka, Фондом Центр Архітектури та Національним Інститутом Архітектури та Урбаністики.

Нагадаємо, "Нова пошта" відкрила у Варшаві перше вантажне відділення свого польського філіалу Nova Post, яке приймає відправлення вагою до 1000 кг. З вантажного відділення можна відправити як об'ємні валізи з особистими речами, так і великогабаритну техніку у фабричному пакуванні. 

Monobank відкриває філіал у Польщі: він називатиметься stereo