У Києві територію парку відпочинку біля Cовських ставків планують передати комунальникам для відтворення зелених зон і насаджень.

Земельну ділянку біля парку "Совські ставки", яка знаходиться у Голосіївському районі столиці, планують передати "Київзеленбуду" на збереження та відтворення зелених зон.

Такий проєкт рішення затвердили сьогодні, 19 квітня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради.

На цій території планують провести роботи з благоустрою, озелененню та очищенню водоймищ. Як наголосила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, ставки створили  Києво-Печерські монахи. Проте за радянських часів їх занедбали, а територією не доглядав.

"Ми маємо захищати ту унікальну природу, яка в нас є. Надалі проєкт рішення про передачу земельної ділянки в постійне користування КО «Київзеленбуд» буде розглянуто на пленарному засіданні Київради", — зазначила депутатка.

Ця ділянка складає 19,1187 га. Вона розташована за адресою: проспект Валерія Лобановського, 113. За проєктом тут планують створити зелену зону для відпочинку киян.

Раніше ми писали, що при проведенні лабораторних досліджень в Горіхуватських ставках Голосіївського парку виявили перевищення вмісту забруднюючих речовин, притому що у бюджет Києва на 2023 рік не заклали кошти на очищення річок та ставків.

Київський бренд одягу присвятив нову колекцію українським водоймам