Ціни на пальне
Фото: dpss.gov.ua

Інспектори Держпродспоживслужби розпочали перевірки автозаправних станцій через скарги українців на різке підвищення цін на пальне. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Нещодавно Кабмін скасував державне регулювання цін на пальне, щоб зменшити його дефіцит.  При цьому АЗС, як і раніше, мають завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення. За оцінками уряду, після скасування регулювання ціни на дизпаливо мали піднятися не вище ніж 58 грн за літр, а на бензин — до 52 грн за літр.

Однак з усіх областей України почали надходити скарги на те, що заправні станції почали надмірно завищувати ціни. Також люди скаржаться на те, що АЗС не мають розрахункових документів, відмовляють клієнтам у виборі засобів розрахунку тощо.

Через ці скарги прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив розпочати проведення перевірок заправних станцій. Їх спільно проводять Держпродспоживслужба, військові адміністрації, Нацполіція та податкова служба.

Наприклад, у Чернівецькій області перевіряють п'ять АЗС мережі "ПП-ОЙЛ", де дизельне паливо продавали за ціною 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня продавати пальне там припинили.

Фото: dpss.gov.ua

"Завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу", — нагадали у Держпродспоживслужбі.

Пальне в Україну завозитимуть "коридорами солідарності": що це значить