«Укрзалізниця» розділить потяги на класи: що це значить

До кінця літа «Укрзалізниця» планує розділити поїзди на три класи, відповідно до яких буде формуватися ціна на квитки. Про це повідомляє «Новое время» з посиланням на начальника департаменту пасажирських перевезень далекого прямування УЗ Олександра Красноштана.

Клас поїзда здебільшого залежатиме від терміну експлуатації рухомого складу.

Так, до класу «комфорт» належатимуть вагони не старше 10 років або ті, які пройшли капітальний ремонт. У потягах цього класу будуть вагони купе і СВ. До категорії «стандарт» увійдуть вагони, які експлуатують не більше 15 років. А у класі «економ» будуть пропонувати плацкарти за низькою ціною.

За словами Красноштана, розподілення вагонів на класи може навіть зменшити вартість квитків на короткі відстані. «Укрзалізниця» буде регулювати ціну квитка на поїзди класів «комфорт» і «стандарт», а ціни на потяги економ-класу регулюватиме держава.

На популярних напрямках, де курсують кілька поїздів, пасажири зможуть обирати між кількома класами. Рухомий склад поїздів, які йдуть у великі міста, буде переважно преміального класу. А вагони економ-класу курсуватимуть на менш популярних напрямках, де пасажири не готові платити більше. Це будуть старі вагони без кондиціонерів та вакуумних туалетів.

Нагадаємо, що з вересня у всіх поїздах «Укрзалізниці» з’явиться повноцінне харчування.