Податкова створила сервіс з автоматичного заповнення декларації (відео)

В електронному кабінеті платника податків з’явився сервіс, який дозволяє заповнити податкову декларацію автоматично. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Сервіс передбачає часткове автоматичне заповнення декларації про майновий стан і доходи на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб і відомостей про об’єкти нерухомого або рухомого майна.

Скористатися новим сервісом можуть фізичні особи, які зобов’язані щорічно подавати декларації про доходи. Щоб подати декларацію онлайн і скористатися автоматичним сервісом часткового заповнення, необхідно мати електронний цифровий підпис. Отримати такий підпис можна в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів. Дізнатися адреси центрів можна в електронному кабінеті платника податків.

«Слід зауважити, що інформація з Державного реєстру фізичних осіб, на підставі якої автоматично заповнюється декларація, може бути не повною, оскільки у Державному реєстрі не відображаються дані щодо доходів, отриманих від фізичних осіб та іноземні доходи. Тому при заповненні декларації будь-яке значення можна відкоригувати в ручному режимі», — підкреслили у ДФС.

Сервіс часткового автоматичного заповнення декларацій введений, щоб скоротити час і витрати на подання звітності, мінімізувати помилки при заповненні декларації, а також щоб у разі потреби була можливість надання копії документів в додатку до декларації. Це важливо при використанні права на податкову знижку.

Також Фіскальна служба опублікувала докладну відеоінструкцію по використанню нового сервісу.

Раніше ми розповідали про те, на що в Києві в 2019 році хочуть витратити бюджетні гроші.