Україна вдруге візьме участь у всесвітньому хакатоні NASA

29-30 квітня 2017 року в світі пройде щорічний 48-годинний хакатон NASA SpaceApps Challenge. Україна вдруге долучиться до події світового масштабу.

Учасники хакатону будуть працювати над реальними завданнями NASA. Проекти 2017 року охоплюють тему "Земля". У своїх проектах учасники зможуть використовувати API для доступу до найрізноманітніших даних NASA.

Читайте також: Андрій Музиченко: "Mars Hopper повернув увагу мас до космосу".

Над завданнями від NASA будуть працювати українці в чотирьох містах – Києві, Дніпрі, Кропивницькому та Одесі. Організатори хакатону NASA SpaceApps Challenge закликають всіх охочих долучатися до події та спробувати свої сили у космічних розробках.

До участі в заході запрошуються інженери, розробники, дизайнери, підприємці, фахівці з робототехніки, аналітики з обробки великих даних, фахівці інших профілів і студенти. Умови хакатону не передбачають спеціальних вимог до учасників. Взяти участь може кожен охочий. Крім того, передбачена можливість брати участь в обраному проекті в режимі онлайн. Участь у хакатоні безкоштовна.

Результати роботи оцінить журі київського заходу, до складу якого входять вчені та діячі космічної галузі України. Журі визначить три найкращі проекти. Два проекти будуть номіновані на міжнародний конкурс, в рамках якого протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у спеціальних категоріях. Результати хакатону – проекти і вихідні коди – будуть опубліковані NASA у відкритому доступі.

15 квітня 2017 року в Києві відбудеться підготовчий тренувальний збір хакатону BootCamp Т-2. На заході учасників очікують цікаві доповіді, а організатори обговорять з учасниками завдання, складуть перелік підготовчих робіт і допоможуть організувати команди.

Участь в заходах безкоштовна. Проте потрібна реєстрація. 

Реєстрація на підготовчі збори BootCamp Т-2 в Києві. Час: 09:30, 15 квітня. Місце: Київ, Ярославський провулок 1/3, Коворкінг HUB4.0.

Реєстрація на хакатон NASA SpaceApps Challenge 29-30 квітня 2017 року вже відкрита. Час: 09:30, 29 квітня. Місце: Київ, Ярославський провулок 1/3, Коворкінг HUB4.0.

Минулого року Україна вперше взяла участь в хакатоні NASA, а проект Mars-Hopper, створений в рамках події, отримав визнання журі NASA та переміг в номінації "Вибір людей" (People`s Choice), випередивши понад 100 інших проектів з усього світу.