На Печерську малюють мурал, присвячений героям Крут (фото)

В Києві, на вулиці Великій Васильківській, 111/113 розпочали роботу над створенням муралаприсвяченого бою на залізничній станції «Крути» взимку 1918 року. Про це повідомляють автори фільму «Крути 1918».

Малює мурал український художник Андрій Пальваль, що також створив портрети Михайла Грушевського та Павла Скоропадського у Києві. Мурал «Крути» висвітлює тематику боротьби українського народу за свою незалежність 100 років тому.

«Для мене особисто події Крут — це подвиг молодих та нескорених, "Огонь запеклих не пече". Це свідома загибель за власну країну, це свідома самопожертва перед обличчам страшної червоної навали. І ще це сторічний урок нам сьогоднішнім, як треба боронити Вітчизну. Саме тому ми і прийняли рішення розпочати малювати у грудні, щоб хоча б на мить синхронізуватися з хлопцями», — розповів художник.

Мурал «Крути» на вулиці Великій Васильківській — це спільний проект творців фільму «Крути 1918», громадської організації «Ай лав Юкрейн» та проекту #КиївськіМурали. Фільм «Крути 2018» вийде в широкий прокат 7 лютого 2019 року.

Раніше повідомлялося, що на Подолі зафарбували мурал з пташкою.