У Києві створили єдиний реєстр мешканців міста
Фото: кімната реєстру  (0542)

У Києві в рамках виконання програми Електронна столиця запустили єдиний реєстр мешканців та систему оповіщення про надзвичайні ситуації, повідомили у Київській міській раді.

Як повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, досі в Києві не було єдиного реєстру мешканців, зареєстрованих у місті. Зараз він розроблений і запущений, таким чином спрощена процедура реєстрації городян. Її вдалося скоротити від одного місяця до 5-10 хвилин.

"Вже в минулому році ми зрозуміли, які загрози веде діяльність КМДА при впровадженні російських програмних продуктів. Вже тоді почали перехід на вітчизняний програмний продукт і зараз ми впровадили систему в 10 керуючих компаніях, у КП "ГІОЦ", Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій та Департаменті фінансово аудиту і контролю", - підкреслив Юрій Назаров.

Також в рамках виконання програми Електронна столиця створена система консолідації фінансової звітності комунальних підприємств та розроблено ядро системи відеоспостереження. Зокрема, було встановлено 3 763 камери на об’єктах соціально-культурного побуту (дитячі садки, школи, лікарні, бібліотеки, театри; на мостах та центральній частині міста).

Нагадаємо, київський велотрек тренуватиме новачків із власними велосипедами безкоштовно.