Остання надія: волонтери збиратимуть кошти на "Кровомобіль"


Фото: The Simpsons

Українські волонтери починають збір коштів на проект "Кровомобіль", який допоможе забеспечити кров’ю та її компонентами важкопоранених військових у зоні АТО.

"Втрата крові — одна з найпоширеніших причин смерті під час бойових дій. Кровомобіль (або BloodMobile) — це транспортний засіб, який доставляє донорську кров та її компоненти в зону АТО для оперативного надання невідкладної медичної догоспітальної допомоги важкопораненим бійцям в ході першої "золотої" години після поранення", — пишуть організатори проекту.

Єдиний в Україні подібний автомобіль працює в зоні АТО з 2014 року. За півтора роки він проїхав понад 40 000 км та перевіз більше 100 літрів компонентів донорської крові. Завдяки його роботі було врятовано понад 200 важкопоранених.

Але проблема в тому, що цю машину доводиться ремонтувати практично після кожного виїзду. Крім того, однієї машини недостатньо для обслуговування усієї лінії фронту.

Проект презентують 6 грудня в Українському кризовому медіа-центрі. Збір коштів відкриється на онлайн-платформі Всеукраїнського центру волонтерів People’s Project. На сайті кожен охочий зможе слідкувати за рухом коштів в онлайн-режимі.