"Особливий камінь": Анджеліна Джолі показала уламок від російскої ракети
Фото: instagram.com/angelinajolie

Голлівудська акторка та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі днями відвідала Львів та поспілкувалась з переселенцями, що втекли від війни.

Джолі зустрілася у Львові з дітьми, які були вимушені покинути свої домівки через вторгнення росії або постраждали від дій окупантів. Одна дівчинка показала їй уламок від російської ракети, який назвала "особливим каменем". Дитина не знала, що цей "камінець" є уламком від смертоносного снаряда. Напевно, її увагу привернув блиск та незвичайна форма уламка.

"Коли бомба або снаряд вибухає, гострі уламки важких металів розриваються в тіла тих, хто знаходиться поблизу місця удару. Багато з дітей, яких я зустріла, постраждали від вибуху на вокзалі в Краматорську, і в них нещодавно видаляли уламки. Це — важкий і болісний процес. Деякі фрагменти були близько до життєво важливих органів, і їх було занадто небезпечно видаляти", — написала Джолі.

Вона додала, що діти на цій війні отримують не тільки фізичні, але й емоційні та псхічні травми. І боротьба за припинення воїн, подібно тій, від якої страждає Україна, є гонитвою за зменшенням кількості вбитих, поранених, переміщених та травмованих.

Анджеліна Джолі у Львові бігла в укриття під час повітряної тривоги