Організація дорожнього руху на площі Либідській: нова схема

У зв’язку з ремонтом тунелю станцій метро на ділянці “Деміївська” — “Теремки” та зі збільшенням навантаження на наземний громадський транспорт  тимчасово зміниться організація дорожнього руху на Либідській площі.

Про це повідомляє перший заступник начальника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький.

За новою схемою: 

  • Рух розворотними кільцями на площі Либідській буде дозволено лише транспортним засобам, які здійснюють перевезення пасажирів за встановленими маршрутами;
  • Для всіх інших транспортних засобів розворот організовано за маршрутом: вулиця Велика Васильківська — вулиця Ковпака — вулиця Антоновича. 

Організація дорожнього руху на площі Либідській: нова схемаДля контролю та регулювання дорожнього руху на кінцевих зупинках громадського транспорту працюватимуть екіпажі патрульної поліції.

Згодом планують встановити дорожні знаки, що дозволятимуть рух розворотними кільцями лише для громадського транспорту.

Для зручності пасажирів додатково пропонують облаштувати зупинку громадського транспорту по вулиці Антоновича, 176 (поряд з ТРЦ “Ocean Plaza”).

Щодо безпеки громадян: закриті станції та вестибюлі синьої гілки столичного метро використовуватимуть як укриття під час повітряної тривоги.

Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Підтоплення у тунелях не загрожує самим станціям, оскільки ґрунтові води розташовані нижче відносно рівня станцій.

Комунальникам та профільним службам доручили провести додаткову перевірку безпеки укриттів у метро.  

Раніше “Наш Київ” повідомляв, що у Києві впровадять дорожнього руху після закриття станцій метро.

Рух поїздів між станціями "Теремки" — "Деміївська" вже закрили: причина