Оприлюднили програму заходів до десятиріччя Революції Гідності у Києві

Національний музей Революції Гідності оприлюднив цьогорічний план заходів та соціальну кампанію до Дня гідності та свободи.

Про це повідомив "Укрінформ".

Так, частиною програми заходів стане проєкт "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану", за допомогою якого всі охочі зможуть побачити 10 найвідоміших об’єктів Революції гідності у доповненій реальності – це барикади, елементи наметового містечка, конструкція "Йолки" тощо.

Також із 15 листопада 2023 року по 15 вересня 2024 року триватиме конкурс наукових студентських робіт на честь Сергія Кемського – Героя Небесної сотні.

21 листопада з 10:00 до 11:00 на алеї Героїв Небесної сотні у Києві відбудеться вшанування пам’яті загиблих, молитва за Україну та борців за її незалежність, покладання квітів.

21-26 листопада з 11:00 до 19:00 триватиме "Майдан-форум" у Національному центрі "Український дім". Впродовж 6 днів у просторі Українського дому діятимуть: виставка "Майдан: народження мрії. Перший бій", відкритий інтерактивний майданчик, локація з відеохронікою Майдану, кінозала, дискусійний майданчик.

Зокрема, у рамках форуму 21 листопада об 18:30 відбудеться показ фільму "Євромайдан SOS". 23 листопада об 18:00 – показ фільму "Крим SOS".

Теми панельних дискусій дискусійного майданчика "Майдан-форум": "Еволюція революцій", "Як розповідати світові про Майдан?", "Механізм і правила протесту на досвіді Євромайдану", "Культурна революція на Майдані", "Меморіалізація та музеєфікація Майдану", "Встановлення справедливості та правосуддя".

Крім того, 20-21 листопада в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану пройде науковий форум "Революція гідності. На шляху до історії".

Також 17 листопада стартує соціальна інформаційна кампанія до Дня гідності та свободи. Вона пройде під гаслом "Заряджені гідністю та жагою свободи!".

Нагадаємо, Музей Майдану представив 3D-проєкт про Революцію Гідності, присвячений 10-й річниці подій 2013-2014 рр.

Спогади про Майдан: це 6 історій людей, чиє життя змінила Революція гідності