Олімпійські ігри 2024: хто представлятиме Україну в змаганнях з брейкінгу

23 червня у Будапешті фінішував останній кваліфікаційний турнір Olympic Qualifier Series, під час якого, атлети з усього світу боролися за право представити вуличні культури на Олімпійських іграх 2024. 

За результатами турнірів з брейкінгу путівки на паризьку Олімпіаду отримали бігьорлз Анна Stefani Пономаренко і Катерина Kate Павленко та бібой Олег Kuzya Кузнецов. Одразу троє атлетів представлять Україну на Олімпійських іграх-2024 у змаганнях з брейкінгу: хто отримав кваліфікаціюАтлети увійшли у 10 найкращих бігьорлз та 8 найкращих бібоїв світу і представлятимуть Україну в боротьбі за олімпійські медалі з брейкінгу, який цього року вперше стане частиною олімпійських змагань. Одразу троє атлетів представлять Україну на Олімпійських іграх-2024 у змаганнях з брейкінгу: хто отримав кваліфікаціюПідтримують Олімпійську збірну платформи Street Culture & Алгоритм дій та міністерство молоді та спорту України. 

Керівником Олімпійської збірної з брейкінгу став популяризатор вуличних культур і співзасновник ГО Street Culture Георгій Матюхін, відомий у світі брейкінгу як бібой Dach. А готувати атлетів до вирішальних батлів буде Денис Семенихін, відомий у брейкінг-спільноті як бібой GimnastОдразу троє атлетів представлять Україну на Олімпійських іграх-2024 у змаганнях з брейкінгу: хто отримав кваліфікаціюОдразу троє атлетів представлять Україну на Олімпійських іграх-2024 у змаганнях з брейкінгу: хто отримав кваліфікаціюОдразу троє атлетів представлять Україну на Олімпійських іграх-2024 у змаганнях з брейкінгу: хто отримав кваліфікаціюДебют брейкінгу в Парижі відбудеться в урбан-містечку на площі Згоди наприкінці Ігор — 9 і 10 серпня 2024 року. 

За олімпійські медалі змагатимуться 32 спортсмени (16 бібоїв і 16 бігьорлз) з усього світу. Кожну країну можуть представляти максимум чотири учасники. Судді будуть оцінювати атлетів попарно, як суперників.

Де у Києві подивитися матчі Євро-2024 з футболу на великому екрані