Зеленська отримала премію Dissident Human Rights Award
Фото: twitter.com/VoCommunism

Перша леді України Олена Зеленська під час свого візиту в США отримала премію Dissident Human Rights Award, адресовану всьому народу України. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Twitter.

Церемонія вручення відбулася у Меморіалі пам’яті жертв комунізму у Вашингтоні. Зеленська зазначила, що вперше за історію існування премію для борців за права людини та свободу було вручено цілій нації — за відважний супротив російському загарбнику. 

Зеленська отримала премію Dissident Human Rights Award

Також перша леді додала, що сьогодні росія є тоталітарною системою, яку не складно ропізнати: це завжди агресія, насильство та знищення людського життя. Вона зазначила, що найтемніше минуле може легко повернутися, і саме з цим сьогодні бореться народ України. 

Також Зеленська розповіла присутнім на церемонії, як українці проходять через російські фільтраційні табори, як катують тих, хто не погоджується співпрацювати з окупантами. Та як багатьох громадян України примусово депортують до росії.

Хочемо зазначити, що ремію Dissident Human Rights Award з 2015 року отримують борці за хоробрість у відстоюванні прав та свободи людини.

Водолази врятували "чотирилапого сталкера" з річки Либідь: фото