Олександр Усик виїхав із України для підготовки до поєдинку проти Ентоні Джошуа
Фото: facebook.com/Alexanderusyk

Український боксер Олександр Усик погодився виїхати з України для проведення поєдинку проти британця Ентоні Джошуа. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт. 

Український чемпіон проведе титульний захист проти Джошуа — після перемоги Усика у вересні 2021 року британський спортсмен скористався своїм правом на реванш. Тепер українець має захистити своє звання чемпіона світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF. 

Зазначимо, що тривалий час другий бій Усика та Джошуа був під питанням через російське вторгнення до України 24 лютого. Тоді український боксер повернувся в Україну та вступив до лави територіальної оборони. Згодом уряд України розпочав надавати дозвіл спортсменам виїжджати за кордон для участі в міжнародних змаганнях. 

Як раніше стало відомо, Василь Ломаченко відмовився виїжджати з України для проведення титульного бою із Джорджом Камбоссом. Український боксер, який також долучився до лав тероборони, вирішив залишитися і захищати країну від окупантів. Суперник Ломаченка підтримав таке рішення. 

Спротив російській окупації, день 29