Окупаційна "влада" Херсонщини проситиме путіна приєднати область до росії
Фото: Суспільне Херсон

Окупаційна адміністрація тимчасово захопленої росіянами Херсонської області збирається звернутися до путіна з проханням включити регіон до складу росії. Про це заявив заступник очільника окупаційної адміністрації Херсонщини Кирило Стремоусов, пишуть російські пропагандистські медіа.

Стремоусов заявив, що на Херсонщині не будуть створювати так звану "республіку", а одразу звернуться до російського диктатора, щоб той дозволив зробити область частиною росії.

"Місто Херсон — це росія, жодних "ХНР" на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента російської федерації, і буде прохання ввести область до складу повноцінного регіону рф", — сказав колаборант.

Він додав, що окупована Херсонська область до кінця цього року має повністю перейти під законодавство росії. А структуру влади в області планують побудувати за аналогією з російськими регіонами. Крім того, до кінця травня запрацює банк для введення в обіг на Херсонщині російського рубля.

У кремлі відреагували на заяву Стремоусова. Прессекретар путіна дмитро пєсков заявив, що приєднання окупованої Херсонської області має відбутися "легітимно, як це було з Кримом". Мовляв, вирішувати питання щодо приєднання регіону до росії повинні самі мешканці Херсонщини.

"Звичайно, це питання має бути чітко і ретельно вивірене та оцінене юристами та правовиками, тому що, звичайно, подібні доленосні рішення повинні мати абсолютно чітке юридичне підґрунтя, бути абсолютно легітимними, як це було з Кримом", — заявив Пєсков.

Також на заяву колаборанта Стремоусова відреагували в Офісі президента України. 

"Єдине звернення, яке можуть готувати "гауляйтери" Херсонської області, – прохання про помилування після вироку суду. Окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марсу, хоч до Юпітера. Українська армія звільнить Херсон, які б ігри слів не вигадували окупанти", — написав у Twitter радник голови ОП Михайло Подоляк.