Окупанти знеструмили Кремінську підстанцію: Луганська область залишилися без електрики
Луганська ОВА

Через обстріли росіян без електрики залишилася вся Луганська область. Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, росіяни знеструмили нову Кремінську підстанцію напругою 500 кВ.

Внаслідок дій окупантів без світла залишилася уся область.

– Нещодавно збудована поблизу Кремінної електропідстанція знеструмлена російською армією 25 квітня. Без електроенергії наразі всі населені пункти Луганщини. Опрацьовуємо альтернативні варіанти заживлення області, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Ця підстанція напругою 500 кВ в мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області. Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі. Тож, до сьогодні підстанція в Кремінній залишалась єдиним джерелом постачання електроенергії в домівки луганчан

Водночас у Державній прикордонній службі України повідомили, що вже знайшли схеми підключення області до електрики – напругу подаватимуть через потужні електропідстанції, що залишилися на території області.

Спротив російській окупації, день 61