Окупанти залишають розтяжки навіть у пральних машинах — голова МВС
Фото: freepik.com

На окупованих територіях російські військові мінували не тільки будівлі та автомобілі, а й залишали розтяжки навіть у пральних машинах в оселях українців. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону, якого цитує "Укрінформ".

"Там, де проживали окупанти, залишалися на ніч, вони виставляли розтяжки — як на вході у будинки, так і біля парканів. Також знаходять вибухові предмети у будинках та квартирах українських поліцейських, рятувальників, військових", — сказав він.

Монастирський уточнив, що про професію мешканців покинутих квартир росіяни дізнавалися, коли грабували ці помешкання. Окупанти прикріпляли вибухові "сюрпризи" до дверей, а також було, що розтяжки знаходили навіть у пральній машинці.

Крім того, вибухівку залишали й в автомобілях. За словами голови МВС, вже був випадок загибелі чоловіка, який відкрив багажник свого замінованого автомобіля.

За словами Монастирського, залишається небезпека для тих, хто повернувся у визволені райони, над її усуненням зараз постійно працюють українські сапери. Також в Україну вже приїхали фахівці з інших країн, щоб допомагати з розмінуванням.

Спротив російській окупації, день 46