Окупанти "зачищають" Маріуполь, вбиваючи людей на вулицях
Фото: t.me/mariupolrada

В Маріуполі російські окупанти продовжують "зачищати" місто, масово вбиваючи та насильно мобілізуючи місцевих жителів. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він розповів, що загарбники шукають по місту "нацистів". Тобто, будь-кого, хто любить Україну та не скорився окупанту. Людей вбивають прямо на вулицях, а потім навіть фотографуються з вбитими.

"Цей етап зачистки відбувається не тільки в фільтраційних таборах, але й по місту. Для того окупанти встановили декілька блок-постів (переважно Кальміуський та Центральний райони). В процесі зачисток окупанти не соромляться вбивати цивільних прямо на вулицях, а потім фотографуватись, хизуючись "перемогою", — написав Андрющенко.

Крім того, окупанти прибирають тіла загиблих та вбитих ними маріупольців з вулиць. Напередодні міська влада отримала перше фото з підтвердженням масового накопичування тіл загиблих в районі Садків Кальміуського району міста. За словами Андрющенко, це фото в черговий раз підтвердило інформацію про розгортання крематоріїв та підготовку масових поховань не в одному місці, а у різних районах.

Ще однією частиною "зачистки" Маріуполя є примусова мобілізація чоловіків в армію так званої "днр". Їх залякуванням та погрозами змушують вступати до лав армії ворога.

"І наостанок щодо кадиривців, що в місті. Вони — частина підрозділу росгвардіі. Що черговий раз доказує, що всі їх бої або проти мирного населення або проти пустих будівель в глибоком тилу", — додав заступник міського голови.

Спротив російській окупації, день 46