Окупанти влаштували постановні паради в захоплених містах України
Скріншот із відео

Російські окупанти влаштували постановні паради та ходи у захоплених містах України. Зокрема, в окупованому Херсоні, Скадовську та Енергодарі провели так званий "безсмертний полк", а в Маріуполі — "парад" до Дня перемоги. 

Так, 9 травня на проспекті Нахімова у Маріуполі група людей розтягнула 300-метрове полотно "георгіївської стрічки". На чолі ходи був очільник так званої "ДНР" Денис Пушилін — із цієї ж стрічки він навіть виклав знак Z, який росіяни активно використовують під час війни в Україні. 

"З місця повідомляють, що для пронесення простирадла привезли людей / волонтерів з Новоазовська та Донецька. переважно росіяни. Вибірково залучили людей похилого віку з Маріуполя. Ажіотажу і радощів на вулиці по ходу колони особливо не помічено. Людей заманюють на площу через обіцянки польової кухні та додаткових наборів їжі", — написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

Згодом той самий Пушилін запалив в окупованому Маріуполі "вічний вогонь". Позаду нього стояли підлітки з прапорами росії, СРСР та самопроголошеної "ДНР".

"Путлерюгенс на місці. Вічний вогонь з самої Москви — на місці. Окупанти на місці. Колаборанти на місці. Єдине кого немає — маріупольців. Щось якось зі святом пішло не так. Тому що Маріуполь — це Україна, а не московія!", — написав Андрющенко.

У той же час у Херсоні військові рф теж влаштували "святкування" 9 травня. Зокрема, у парку Слави вони зібрали невелику групу людей з прапорами СРСР та росії. 

"Все знімають на відео для російських ЗМІ. Раніше повідомлялося, що для цього привезуть людей з Криму", — пише "Суспільне Херсон"

Telegram-канал "Херсон Сьогодні" опублікував відео події. 

Ходу "безсмертного полку" також провели у Скадовську та в Енергодарі, пише "Українська правда"

Спротив російській окупації, день 75