Окупанти вбили фотографа Максима Левіна двома пострілами: в Офісі генпрокурора розповіли деталі

Російські окупанти вбили відомого фотокореспондента Максима Левіна двома пострілами зі стрілецької зброї. При цьому чоловік був беззбройний.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

"Тіло журналіста знайдено на території села Гута Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили двома пострілами зі стрілецької зброї", — йдеться у повідомленні.

Зв’язок з українським фотожурналістом Максимом Левіним зник у березні 2022 року. висвітлював події, пов’язані з військовою агресією Російської Федерації на території Київської області. Фотограф висвітлював події, пов’язані з військовою агресією Російської Федерації на території Київської області.

Вишгородська окружна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).

"Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину. Прокурори Київщини продовжують документувати всі злочини країни агресора з метою притягнення винних до відповідальності", — додали в Офісі генпрокурора.

Максим Левін — відомий український фотокореспондент та документальний фотограф і оператор. Співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske, LB.ua.

Спротив російській окупації, день 38