Окупанти в формі ЗСУ

У Миколаївській області російські окупанти перевдяглись у форму ЗСУ та намагалися захопити спостережний пост українських бійців. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Бойове зіткнення нашого підрозділу з силами окупантів сталося на північному сході Миколаївщини, в напрямку Кривого Рогу. Ворог за підтримки двох бойових броньованих машин "Тигр" під прикриттям мінометного вогню намагався захопити наш спостережний пост. При цьому, окупанти були одягнені у військовий однострій ЗСУ.

Українські захисники відбили атаку, і ворог відступив. Внаслідок сутички було знищено чотирьох окупантів.

Також ОК "Південь" повідомило, що на Херсонщині ворог продовжує провокативні обстріли окупованих населених пунктів та намагається звинуватити в цьому ЗСУ.

Крім того, окупаційна влада та російська армія намагаються змусити місцевих жителів співпрацювати з ними або погодитися з окупацією. За наявними даними, загарбники збираються мобілізувати українців з окупованих територій Херсонської області та відправити їх на війну проти України. Це є грубим порушенням Женевської конвенції та кваліфікується як воєнний злочин.

Окупанти завдали ракетних ударів по Запоріжжю та Кривому Рогу