Окупанти розбомбили металургійний комбінат "Азовсталь" в Маріуполі
Фото: sedmitriev.com

Маріупольський металургійний комбінат "Азовсталь", що належить холдингу "Метінвест" Рената Ахметова, був повністю зруйнований внаслідок авіаударів російських окупантів. Про це, повідомив заступник мера Маріуполя Сергій Орлов в інтерв'ю Forbes.

"Нічого не працює. Все стоїть. Запустити це вже не можна. "Азовсталь" розбомблений. Повністю. Дуже багато авіанальотів припало на "Азовсталь", — сказав Орлов.

Бомбардування металургійного заводу у Маріуполі потрапили на відео очевидців.

Директорка із комунікацій компанії-співвласника "Азовсталі" СКМ Наталія Ємченко розповіла, що заводи холдингу вивели в гарячу консервацію ще на початку війни, 25 лютого.

"Це означає, що їх технологічно правильно зупинено. Щоб, у разі бомбардування, вони постраждали найменшим чином. А потім поновити виробництво. Це було правильне рішення. Тому що влучення бомби в працюючий завод - велике і справжнє лихо. А в завод у консервації — ні", — сказала вона.

За словами Ємченко реально оцінити стан "Азовсталі" та інших заводів можна буде після завершення обстрілів. Тому наразі немає точних даних про кількість та ступінь руйнувань.

Вона зазначила, що компанія Ахметова відбудує заводи після закінчення війни.

Завод "Азовсталь" у Маріуполі входить до складу групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського. Підприємство виробляє широкий спектр металопродукції. Потужності комбінату дозволяють виробляти на рік понад 5,5 млн тонн чавуну, понад 6,4 млн тонн сталі, зокрема 4,4 млн тонн конвертерної, понад 4,4 млн тонн металопрокату. 

Спротив російській окупації, день 23