Окупанти хотіли роздавати на Київщині паспорти СРСР
Фото: t.me/SBUkr

У разі захоплення Київської області російські окупанти планували примусово видавати місцевим жителям паспорти СРСР. Про це свідчать дані, отримані військовою контррозвідкою СБУ

Дані про заплановану примусову паспортизацію жителів Київщини СБУ отримала на позиціях загарбників. Інформацію також підтверджує поведінка окупантів на тимчасово окупованих територіях України. 

Зокрема, українські спецслужби виявили ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР. Його облаштували у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району. 

"Примітно, що ці бланки були саме українського зразка — від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки — були завезені з рф на початку повномасштабної агресії проти нашої держави", — зазначили в СБУ. 

У разі захоплення Київщини російські військові планували створити в області окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР. Вони мали служити тимчасово, поки не видали б документи рф. 

Спротив російській окупації, день 107