Окупанти обстріляли село Шипілове на Луганщині: люди під завалами перестали виходити на зв'язок
Фото ілюстративне: t.me/luhanskaVTSA

У ніч з 7 на 8 травня російські окупанти обстріляли село Шипілове на Луганщині. Під завалами двоповерхового будинку опинилися 11 людей, які ховалися у підвальному приміщенні. Станом на ранок 9 травня вони перестали виходити на зв'язок.

Про це повідомив голова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай. 

"Пожежні загони проводили рятувальну операцію, скільки цього дозволяла безпекова ситуація. Однак росіяни практично не зупиняють вогонь по мирних помешканнях наших жителів. Неможливо до кінця розібрати завали ані в Білогорівці, ані в Шипіловому", — зазначив Гайдай. 

Він також додав, що упродовж дня 8 травня окупанти продовжували нищити промисловість та об'єкти критичної інфраструктури. Зокрема, військові рф втретє снарядами влучили у нафтопереробний завод, а також зруйнували потужності Попаснянського водоканалу. Тож тепер води не буде ні в містах і селах, підконтрольних Україні, ні в окупованих в 2014 році. 

"Росіянам байдуже, що нищити, а от мобілізовані в так званій "лнр" навіть не розуміють, що завтра не буде що пити його дружині та дитині", — додав голова Луганської ОДА.

Нагадаємо, що раніше окупанти нанесли авіаудар по школі у Білогорівці на Луганщині, де переховувалися близько 90 осіб. 30 людей вдалося дістати з-під завалів, інші 60, за попередніми даними, загинули. 

Спротив російській окупації, день 75