Окупанти обстіляли ракетами Одесу та область: що відомо (оновлення)
Фото: "Суспільне"

Вдень у суботу, 7 травня, російські окупанти знову завдали ракетних ударів по Одесі та Одеській області.

Так, в Одеській області росіяни завдали ударів чотирма крилатими ракетами по місту Арциз Одеської області. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає "Суспільне".

За її інформацією, для атаки ворог застосував стратегічну авіацію. Попередньо, поранених та загиблих немає.

"РФ продовжує не тільки фізичне руйнування інфраструктури регіону, а й психологічний тиск на цивільне населення. Українська нація — незламна: постраждалих немає, пошкодження інфраструктури відбудуємо", — повідомила Гуменюк.

Вона додала про те, що це "напрямок стратегічний, об'єкт специфічний".

Крім того, речник Одеської міської ради Сергій Братчук підтвердив обстріл Одеси в ефірі національного телемарафону. Він розповів, що по місту також завдали ракетних ударів, проте не став уточнювати подробиць.

"Ворог знову показав свою цинічність та підлість, і кілька ракет "прилетіло". Наразі всі деталі уточнюються", — сказав Братчук.

Він закликав мешканців Одеси не знімати та не викладати у соцмережі наслідки обстрілів, щоб не допомагати ворогу.

Оновлення. Начальниця пресцентру Сил оборони та охорони Півдня Наталя Гуменюк повідомила, що по Одесі завдавали удару шістьома ракетами. Російська стратегічна авіація вела обстріл міста з Каспійського напрямку.

Чотири ракети потрапили по території підприємства з виготовлення меблів у житловому районі міста. Там зайнялася пожежа, є загроза вибуху. На місці події працюють рятувальники. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Ще дві ракети влучили в по території аеропорту Одеси — була пошкоджена злітно-посадкова смуга та радіолокаційна техніка.

Спротив російській окупації, день 73