Окупанти хочуть провести "референдум" на Херсонщині наприкінці квітня
Фото: Андрій Скворцов

Окупанти вирішили перенести дату псевдореферендуму на Херсонщині щодо створення так званої "ХНР" з початку травня на 27 квітня. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"

"На Херсонщині окупанти активізували підготовку до "референдуму". Дату імітації волевиявлення народу перенесли на 27 квітня. Намагаючись прискорити узаконення окупаційної влади, як завжди, нехтують всіма законами і нормами. Те, що "референдум" призначено серед тижня, у робочий день, додатково підкреслює, що волевиявлення місцевого населення загарбників не цікавить, а в заготовленому сценарії відомий результат", - заявили в ОК "Південь".

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, що російські окупанти готують псевдореферендум в захоплених районах Херсонської області для створення чергової проросійської псевдореспубліки та визнання окупаційної влади. Для нього вже друкують бюлетені та брошури.

За словами голови Херсонської ОВА Геннадія Лагути, фейковий "референдум" російські окупанти планували провести на початку травня.

Спротив російській окупації, день 57