Одеський кінофестиваль 2024 відбудеться у Києві
Фото - Odesa International Film Festival / Facebook

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль 2024 відбудеться у Києві. 

Про це повідомила пресслужба ОМКФ.

Фестиваль пройде в столиці 12-20 липня наступного року. 

У 2022 році, коли росія повномасштабно вторглась до України, кінофестиваль в Одесі не проводили. Замість цього його перенесли закордон: фестиваль пройшов в рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю. 2023 року фестиваль проводили у Чернівцях з міркувань безпеки.

"Минулий ОМКФ гостинно приймали Чернівці, які показали щире захоплення українською культурою та мистецтвом. Наступного року ми привеземо Одеський міжнародний кінофестиваль у Київ, де очікуємо не менш теплий прийом від столичних кіноманів і поціновувачів якісних глядацьких арт-фільмів", — заявила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

Відкриття Одеського кінофестивалю 2023 у Чернівцях

Також, відсьогодні, з 19 грудня 2023 року по 1 травня 2024 року, оголошено прийом заявок на участь у конкурсних програмах: у Національній та Міжнародній європейській.

До участі в Національній конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2023 або 2024 роках. Переможці Національного конкурсу визначаються в таких номінаціях: “Найкращий український повнометражний ігровий фільм” та “Найкращий український повнометражний документальний фільм”. 

До участі у Міжнародній європейській конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2023 або 2024 рр. Переможець Міжнародного європейського конкурсу визначається в номінації “Найкращий європейський повнометражний фільм”. 

Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю, та надати всі зазначені в онлайн-формі матеріали.

Під Києвом відкриють новорічний парк ілюмінації: де та коли