Очільниця Музею Голодомору Леся Гасиджак знялася для VOGUE: фото

Очільниця Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак, яка нещодавно піддалася булінгу через вагу, знялася для українського VOGUE.

Інтерв’ю з нею опублікували на сайті видання.

В.о. директора Музею Голодомору розповіла про бодішеймінг та як їй вдалося впоратися з хейтом у мережі після скандалу.

За словами Гасиджак, в неї ніколи не було проблем зі сприйняттям себе й булінгу раніше жінка не піддавалася. Вона пробувала чимало різних систем харчування протягом життя, але врешті відпустила ситуацію.

Очільниця Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак, яка нещодавно піддалася булінгу через вагу, знялася для українського VOGUE

"Вона справляє враження людини, яка в ладу з собою та власним тілом, і це неминуче захоплює. Коли я питаю про коло підтримки, яке допомогло їй впоратися зі стресом, її очі виблискують. І неочікувано вона додає, що чоловіки, які були поруч, завжди "допомагали їй відрощувати крила" та ніколи не хейтили. Образи вона чула лише від жінок", — розповідає про враження від очільниці Музею Голодомору журналістка Альона Пономаренко.

Очільниця Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак, яка нещодавно піддалася булінгу через вагу, знялася для українського VOGUE

Щодо хейту, який полився на жінку в соцмережах, Леся Гасиджак ставиться неоднозначно. На її думку, це цілком могло бути російське ІПСО.

"Для росіян Музей Голодомору — це як червона ганчірка для бика, а для всіх без винятку українців — це спільний біль… Я не можу перестати думати про те, що цькування в соцмережах могло бути частиною інформаційної війни росії проти України, яку пересічні користувачі підхопили, не заглиблюючись у суть. Цю теорію виключати не можна", — зазначає Леся.

Нагадаємо, 27 липня в мережі розгорівся скандал стосовно зовнішності очільниці Музею Голодомору Лесі Гасиджак. Юрист Клим Братковський почав цькувати жінку через її вагу, мовляв, вона не знає, що таке голод, тому не може очолювати установу.

Очільниця музею Голодомору Леся Гасиджак подає до суду через бодішеймінг