Обстріл Яворівського полігону на Львівщині: вже відомо про 35 загиблих
Фото:

Внаслідок нічного обстрілу російськими окупантами Яворівського полігону у Львівській області загинули 35 людей, а ще 134 були поранені. Такі уточнені дані навів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, станом на 12:00 13 березня майже всі пожежі на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що розташований на території полігону, були ліквідовані. Вибухотехніки та інші фахівці дообстежують територію, розібрали велику частину завалів.

"Мушу повідомити, що, на жаль, ми втратили більше героїв: 35 осіб загинули в результаті обстрілу центру миротворчості та безпеки. Ще 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі", — розповів Козицький.

Він додав, що дані щодо загиблих і поранених ще можуть оновлюватися.

За даними Львівської ОДА, нічний авіаудар по Яворівському полігону здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратова. Загалом окупанти випустили понад 30 ракет. Українська система протиповітряної оборони збила частину ракет в повітрі.

"Ще раз наголошуємо і звертаємося до всіх урядів країн НАТО: закрийте небо над Україною або надайте нам військові літаки! Зараз, коли обстріли наближаються впритул до кордонів країн НАТО, — саме той вирішальний момент!", — заявив Козицький.

Спротив російській окупації, день 18