Обрали найкращу воєнну марку 2022 року: результати голосування

Завершилося голосування за найкращу воєнну поштову марку. Нею стала марка "Русскій воєнний корабль, іді..!", повідомили в "Укрпошті".

За неї проголосували майже 198 тисяч українців. Це перша марка введена в обіг з початку дії воєнного стану. Назва "Русскій воєнний корабль, іді..!" взята від фрази українського прикордонника з острова Зміїний російському військовому на пропозицію здатися.

Друге місце посів поштовий блок – "Вільні. Незламні. Непереможні", присвячений річниці Незалежності України. Він отримав понад 123 тисячі голосів. На ньому зобразили українського військового та 6 ілюстрацій, що символізували перші 6 місяців повномасштабного вторгнення. 

Марка "Вільні. Незламні. Непереможні"На третьому місці — поштова марка "Доброго вечора, ми з України", приурочена до Дня Української Державності. На ній відтворено реальні події, які відбувалися на Миколаївщині та інших регіонах, коли українські селяни забирали російську техніку. 

 Марка "Доброго вечора, ми з України"Конкурс розпочали тиждень тому. До нього приєднались близько 650 тисяч громадян. Загалом в голосуанні брали участь 10 поштових марок на воєнну тематику. 

Раніше ми писали, що "Укрпошта" розпочала передпродаж марки, яку випустять до річниці початку повномасштабного вторгнення росії.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн відвідала "Укрпошту" у Києві