Обмін полоненими: Україна повернула ще 100 військових, моряків, прикордонників, нацгвардійців, захисників "Азовсталі" та Гостомеля.

Сьогодні, 10 квітня, відбувся великий обмін полоненими. Україна повернула ще 100 військових, які боронили Гостомель, Маріуполь та інші території нашої держави. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 

 Серед звільнених захисників — 80 чоловіків та 20 жінок. Дев’ятеро це офіцери, а решта – представники рядового та сержантського складу, зазначили представники координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

10 квітня, відбувся великий обмін полоненими. Україна повернула ще 100 військових, які боронили Гостомель, Маріуполь та інші території України."Визволені Захисники та Захисниці брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках. Серед наших героїв – оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що кожен другий військовий, який сьогодні повернувся додому, отримав важкі поранення та хвороби. Також ці військові мають на тілі сліди катувань. 

Раніше ми писали, що до 20 квітня на Софійській площі у Києві проходитиме вулична виставка малюнків дітей з родин полонених і зниклих українських захисників "Я чекаю на тебе…".

ВПО та звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання