Новий Статут Києва з’явиться вже наступного року
Фото: Киев (lashtravel.com.ua)

На засіданні комітету з підготовки Концепції та проекту Статуту територіальної громади міста Києва під головуванням міського голови Віталія Кличка погоджено проект Концепції Статуту Києва. 

Про це повідомила прес-служба КМДА.

"Сьогодні після дискусій прийшли до наступного рішення: погодити проект концепції і рекомендувати Київському міському голові підготувати проект рішення та направити його на розгляд Київраді. Згідно з процедурою та регламентом проект рішення має пройти всі без виключення комісії міськради. Профільною, скоріше за все, буде визначена комісія з питань місцевого самоврядування, або ж регламентна, бо це все-таки правовий документ. Після проходження комісій розпочнеться розгляд Київрадою. Я думаю, що процес затягнеться на осінь. Наступні кроки після ухвалення Київрадою цієї Концепції – робота безпосередньо над текстом нової редакції Статуту. Припускаю, що за півроку – рік ми вийдемо на результат", – зауважив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Також він додав, що цей документ буде актом вищої юридичної сили і усі подальші рішення Київради, розпорядження КМДА та будь-яких чиновників будуть підпорядковані Статуту.

Нагадаємо, в "Борисполі" відновлять переговори з Ryanair.