У столиці відкрився п'ятий заклад мережі Orang+Utan. Відвідати його можна за адресою вул. Басейна, 17 з 10:00 до 21:00.
У їхньому меню лише вегетаріанська кухня. Найбільшою популярністю серед клієнтів користуються бургери з рослинним мʼясом із сої, гороху та пшениці, яке на смак практично неможливо відрізнити від натуральної яловичини або курки, сендвічі з сейтаном із пшеничного білка та шаурма з веганським кебабом.
В Orang+Utan меню змінюється залежно від сезону. Зараз до нього додали "осінні" страви з гарбузом.
Також відвідувачі можуть зробити свій внесок у допомогу українській армії замовивши сендвіч «Фалафель + баклажан». Частину прибутку з продажу віддають на допомогу ЗСУ. На зібрані кошти заклад вже придбав військовим дрон.
Сендвічі в Orang+Utan коштують 130 — 220 грн., салати 85 — 145 грн., суп можна замовити за 85 грн., ціна на десерти 30 — 135 грн., на напої 85 — 95 грн.
Фірмовий стиль інтер'єру власники вирішили не змінювати.
Столи, лавки й стіни вкрили білою плиткою, розмістили великі горщики з рідкісними рослинами.
Також з першого жовтня на Подолі відкрилася кав'ярня Khoryv Сoffee. Гостям там пропонують різні десерти — чизкейки, макаронcи, печиво, шу з ванільним та шоколадним кремом.