Нова загроза для Києва: Наєв повідомив про можливе збільшення військ рф у Білорусі

Російські війська вийшли з території Білорусі й перекинули солдат на Куп’янський напрямок, але у вересні ситуація може змінитися. Про нову загрозу для Києва повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У вересні на території Білорусі проведуть спільні навчання російських та білоруських солдатів. Це може стати приводом для нарощування й легітимізації військової присутності рф на кордоні з Україною.

Наєв не виключає, що росіяни можуть проводити диверсії та поновити активні наступальні дії з Півночі.

Враховуючи, що росія так і не досягла стратегічних цілей, в подальшому не виключається пошук нових приводів поновлення активних дій з північного напрямку. Отже організація провокацій та проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні – не виключається

Наразі кількість військ на відповідних територіях вистачить лише для оборони або ведення стримувальних дій, проте ніяк не для наступу.

"Проте ризик загрози застосування диверсійно-розвідувальних сил з території Білорусі не виключається, тому вже зараз ми вживаємо заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних та оборонних спроможностей", — наголосив Наєв.

Нагадаємо, що на території Білорусі знаходиться до 6,5 тисяч вагнерівців.

Завтра в Києві прощатимуться з "Джусом": де і коли