Нова пошта
Фото: rau.ua

"Нова пошта" запустила новий сервіс "Інший отримувач". Тепер отримати посилку зможе не тільки людина, якій вона призначена, а й інша особа за дорученням. Про це повідомляється у пресрелізі компанії. 

Надати право отримати посилку іншій людині та, за необхідності, сплатити за неї можна через мобільний додаток "Нової пошти". Сервіс є безкоштовним та діє виключно для отримання відправлень з оголошеною вартістю до 30 тисяч грн у поштоматах та відділеннях поштового оператора.

Щоб доручити комусь можливість отримати посилку у додатку НП, потрібно:

  • Знайти потрібне відправлення у пункті "Мої посилки";
  • У розділі "Керування посилкою" обрати сервіс "Інший отримувач";
  • Вказати номер телефону людини, яка зможе отримати посилку, та натиснути "Доручити".

Людина, якій довірили отримання посилки, отримає відповідне пуш-повідомлення у свій застосунок "Нової пошти". Якщо у довіреної особи не встановлений цей застосунок, то вона отримає повідомлення на Viber або по смс.

Також отримувач зможе скасувати право на отримання посилки за дорученням. Для цього йому потрібно у додатку НП знову знайти потрібне відправлення, а потім у розділі "Керувати посилкою" натиснути "Скасувати довіреність".

Замовити послугу "Інший отримувач" може тільки отримувач і виключно через додаток "Нової  пошти". Однак, якщо доставка посилки була замовлена "Особисто в руки", то змінити отримувача вже буде неможливо.

Щоб отримати довірену посилку у відділенні, потрібно сказати оператору, що використовується сервіс "Інший отримувач", назвати спеціальний код та номер посилки, який прийшов у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно "Нова пошта" запустила послугу передачі речей через поштомати. Новий сервіс дозволяє залишити у комірці речі, щоб передати їх отримувачу.

Нова Пошта відкрила перше відділення в Польщі