Нова пошта запустила пакування для поштоматів
Фото: "Нова пошта"

"Нова пошта" запустила нову послугу з пакування відправлень для поштоматів. Відтепер відправнику необов'язково пакувати свою посилку, адже за нього це може зробити кур'єр.

Послуга коштує 15 грн незалежно від розміру посилки та доступна по всій країні. У вартість входить коробка або пакет, а також всі додаткові матеріали — пухирчата плівка, стрейч-плівка або папір, які необхідні для крихких відправлень. А пакування документів взагалі є безоплатним.

Замовити послугу можна у мобільному додатку "Нової пошти" під час створення електронної накладної. Як це зробити:

  • створити електронну накладну для поштомата у додатку "Нової пошти"; 
  • вказати тип відправлення; 
  • активувати послугу "Пакування"; 
  • обрати платника (відправник або отримувач); 
  • розрахувати вартість; 
  • покласти незапаковане відправлення у комірку поштомата та закрити її. 

Після підтвердження завантаження посилки у поштомат диспетчер отримає повідомлення про це та відправить заявку кур’єру, який через свій додаток побачить, у яких саме комірках є незапаковані відправлення. Він підійде до поштомата з набором для пакування та запаковує необхідні відправлення на місці, а також — роздрукує та наклеїть маркування. Після цього кур'єр відвезе посилки до сортувального депо, де їх відправлять до отримувача. 

Якщо протягом доби після створення електронної накладної клієнт не покладе посилку в поштомат, вона буде анульована автоматично. 

Нагадаємо, нещодавно "Нова пошта" відкрила відділення-коворкінг в Оболонському районі столиці. Воно працює у тестовому режимі.

Meest запустила пришвидшену доставку у Польщу за 5 діб