Низка банків та громадських закладів призупинила роботу
Фото: Ellie Burgin / Pexels

Через військове вторгнення Росії на територію України, а також у зв’язку із введенням воєнного стану низка підприємств, банків та інших закладів призупинили роботу.

Зокрема, про призупинення роботи усіх своїх ресторанів в Україні повідомила компанія McDonald’s.

«Ми залишаємо закритими усі наші ресторани в Україні. Наші співробітники залишаються вдома, зі своїми рідними задля їхньої безпеки», — повідомили на сторінці компанії в Instagram.

Також про тимчасове закриття відділень, пунктів обміну валют та отримання кредиту в Sense повідомили в «Альфа-Банку». Водночас, банкомати «Альфа-Банку» працюють у звичайному режимі, зокрема на видачу готівки.

«В такому режимі ми працюватимемо до роз’яснень, які мають надійти від НБУ. Найближчим часом ми отримаємо інформацію, як працюватиме банківська система. Ці заходи вжито для безпеки клієнтів та співробітників банку», — повідомили на Facebook-сторінці «Альфа-Банку».

Роботу своїх відділень у Донецькій, Луганській областях, а також частини відділень в Харківській, Херсонській, Одеській та Київській областях призупинили і в Raiffeisen Bank. Компанія закликала виконувати свої банківські операції онлайн.

«Системи банку працюють стабільно. Всі зусилля банку будуть спрямовані на мінімізацію ризиків для життя та здоров’я співробітників та клієнтів», — додали на сторінці банку в Facebook.

З картою закритих та відкритих відділень Raiffeisen Bank можна ознайомитися за посиланням.

Нафтова компанія ОККО також повідомила в Facebook, що обмежуватиме об’єми заправки для автомобілів громадян. Так, аби забезпечити можливість пріоритетної заправки спеціальних служб і служб критичної інфраструктури, власники авто зможуть заправитися не більше, ніж на 20 літрів.

«Тобто 20 літрів — це максимум, який ми будемо відпускати на одне авто. Прохання поставитися з розумінням також до того, що транспортні засоби вищезгаданих служб ми будемо заправляти поза чергою», — розповіли в компанії.

Тимчасово призупинили роботу і заклади сфери культури. Приміром, «Планета кіно» зачиняє свої кінотеатри на кілька днів.

«Сьогодні ми прокинулися у новій реальності, яка випробовує нас на міцність. Наш найсильніший захист — це спокій. Ми зачиняємо кінотеатри Планети Кіно на кілька днів, про подальші зміни повідомимо згодом. Залишайтеся вдома та дбайте про рідних», — зазначили на Facebook-сторінці «Планети Кіно».

(доповнюється)