Nirvana виграла суд через обкладинку культового альбому Nevermind
Фото: обкладинка альбому Nevermind

Суд США знову відхилив позов проти музикантів з гранж-групи Nirvana. 31-річний Спенсер Елден хотів отримати компенсацію за те, що рокери використали його фото для обкладинки легендарного альбому Nevermind, на якій він був зображений оголеним. На момент фото він був немовлям.

Як передає  BBC, Елден наголошував, що його фото на першій сторінці альбому Nevermind є сексуальним насильством над дитиною. Він вимагав відшкодування 150 000 доларів.

Спенсер Елден з обкладинкою Nevermind

Спенсер Елден вперше подав позов у 2021 році. Він казав, що має право скаржитися на зображення, оскільки він не давав згоди на фото і воно "продовжувало завдавати йому страждань і втрачати заробіток у дорослому віці". Як і тоді, суддя оголосив, що чоловік звернувся занадто пізно для такого позиву. Минуло вже понад двадцять років. 

Крім цього, адвокати музикантів стверджували, що раніше Елден використовував це фото для своєї вигоди. Він навіть відтворив цю фотографію. 

Спенсер Елден відтворив фотографію з альбому гурту NirvanaА у 1991 році батькам Елдена заплатили 200 доларів за фотографію.

Коли оголосили вирок, адвокат захисту сказав, що справа була "безпідставною".

До речі, альбом Nevermind став одним з найбільш продаваних у світі.

Які фільми будуть представляти Україну на премії Оскар-2023: список