Ракетний обстріл Києва та області 27 серпня 2023 року: які наслідки

Сьогодні вночі, 27 серпня, росіяни випустили крилаті ракети в бік Києва. Сили ППО збили ворожі ціли в небі над Київщиною, але унаслідок падіння уламків двоє людей отримали поранення, пошкоджені будинки та автомобілі.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, у Києві обійшлося без жертв та руйнувань. Повітряна тривога пролунала о третій годині ночі й тривала до 6:24. 

У Київській області, внаслідок роботи сил протиповітряної оборони, влучань не зафіксовано. Проте уламки від крилатих ракет типу Х-101/555/55 впали в одному з районів Київщини. Десять приватних будинків зазнали пошкодження різного рівня: в деяких будівлях вибило вікна та двері, посікло фасади, в інших зруйновано дах.

Ракетний обстріл Києва та області 27 серпня 2023 року: наслідкиТакож  уламками пошкоджено дві автівки й ангар для зберігання сільськогосподарської техніки.

Ракетний обстріл Києва та області 27 серпня 2023 року: є постраждалі

За інформацією Руслана Кравченко, дві особи були травмовані. "Люди отримали незначні порізи. Допомога була надана на місці", — наголосив голова КОДА. На місці продовжують працювати й виявляти оперативні служби. 

Нічний ракетний обстріл Києва та області: є пошкодження та постраждалі Загалом, за даними Повітряних Сил України, вночі знищено 4 крилаті ракети  повітряного базування.

Раніше ми писали, що у Печерському районі Києва відновили будівлю готелю Alfavito, який постраждав внаслідок російської ракетної атаки у грудні 2022 року. 

На Київщині відремонтували укриття у майже 900 закладах освіти