Нічний обстріл Києва 26 травня: наслідки ракетної атаки

Сьогодні вночі, 26 травня, відбулась атака Києва крилатими ракетами типу Х-101/555. Це тринадцятий повітряний напад на столицю з початку травня, повідомили у КМВА.

Росіяни намагались здійснити черговий напад на столицю, випустивши ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Силами ППО були знищені усі ворожі цілі. 

Однак внаслідок падіння уламків є пошкодження у двох районах на правому березі Києва. Зокрема, в Оболонському районі уламок впав на дах одного з ТЦ, проте критичних руйнувань не виявлено, як і загоряння покрівлі. Також на вуличній стоянці зафіксовані пошкодження автомобілів. 

У Шевченківському районі виявили пошкодження даху та вікна у приватному будинку. До медиків інформація про постраждалих не надходила.

Також відомо, що на Київщині уламки збитих уночі ракет впали у двох громадах, зазнали пошкоджень 7 приватних будинків. "Пошкодження незначні – дахи, внутрішнє та зовнішнє оздоблення фасадів, посічені стіни", — йдеться у дописі Руслана Кравченко, голови Київської ОВА.

ракетнка атака 26 травня на київЗагалом вночі війська рф випустили по території України 10 крилатих ракет, 23 безпілотники типу "шахед" та 2 БпЛА. Завдяки українським військам та силам ППО ворожі ракети не досягли своїх цілей.

Нагадаємо, що основна ціль для росіян — це столиці України. Раніше ми писали, що росіяни продовжують активно шукати систему ППО у Києві.

Фрагмент скляного мосту, в який влучила ракета, продадуть на аукціоні