Нічний обстріл 4 вересня 2024 року: скільки людей ховалися в метро у Києві

Під час нічної масованої повітряної атаки 4 вересня на станціях столичного метро ховалися майже 11 000 людей, з яких 1155 — діти. 

Про це повідомляє комунальне підприємство “Київський метрополітен”.

Повітряна тривога тривала більше ніж чотири години, станції наземної ділянки відкрили пізніше, а поїзди курсували за диспетчерським регулюванням, а не за звичайним графіком. 

Поїзди не змогли вийти на лінію в достатній кількості через повітряну тривогу та дотримання безпекових заходів на підприємстві.

Коли тривога припадає на перезміну, на лініях метрополітену курсують поїзди, які лишилися на нічний відстій на кінцевих станціях, а також частково резервні поїзди. Станції відкритої ділянки відкривають на вхід для пасажирів за 10-15 хвилин до прибуття першого поїзда, щоб не створювати скупчення пасажирів на платформі.

Містянам нагадують, що 46 підземних станцій працюють цілодобово в режимі укриття — на час повітряної тривоги відкриті всі вестибюлі без винятків. На станціях доступні розкладні стільці, модульні лави, ковдри та матраци — їх можна отримати у чергових працівників. Водночас, просять дбайливо ставитися та повертати ці речі після відбою тривоги.

“Наш Київ” вже писав, що провулок у Подільському районі переменували на честь поета і військового Максима Кривцова.

В тендері на будівництво метро на Виноградар знайшли "заточки": подробиці