Нічна атака на Київ 24 червня 2023: у Солом'янському районі уламки ракети пошкодили будинок, загинули люди

Сьогодні вночі, 24 червня, росія атакувала Київ крилатими ракетами, повідомили у КМВА. Сили ППО знищили понад 20 ракет Х-101/555, проте уламки влучили у багатоповерховий будинок у Солом'янському районі (ЖК "Династія"), загинули люди, пошкоджені авто, які перебували на стоянці.

Ракетний обстріл Києва сьогодні 24 червня 2023 року: поддробиці Попередньо, в наслідок повітряної атаки, яка розпалася о другій ночі, три людини загинули, чотирнадцять отримали поранення різного ступеня важкості. Врятувати вдалося 24 людини, трьох деблокували з під завалів, а одну людину дістали з ліфта.

Ракетний обстріл Києва сьогодні 24 червня 2023 року: у Солом'янському районі уламки впали на багатоповерхівкуРакетний обстріл Києва сьогодні 24 червня 2023 року: у Солом'янському районі уламки впали на багатоповерхівку

Пошкоджено три поверхи у багатоквартирному житловому будинку, частково зруйнуванні конструкції з 16 по 19 поверхи, де сталося часткове загоряння. Близько четвертої ранку пожежу локалізували, а о шостій ранку ліквідували.

Відомо, що на стоянці на дворі біля будинку ударною хвилею пошкоджено понад сорок автомобілів.

Ракетний обстріл Києва сьогодні 24 червня 2023 року: у Солом'янському районі уламки впали на багатоповерхівкуНаразі рятувальні роботи тривають, на місці працюють правоохоронці та представники ДСНС. На території 115 школи на вулиці Кавказькій розгорнули консультаційний центр для постраждалих, повідомила депутатка Ксенія Семенова.

UPD 10:20

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що під завалами на пошкоджених поверхах багатоповерхового будинку у Солом'янському районі ще можуть знаходитись люди. Рятувальники продовжують пошуково-рятувальну операцію. Усіх мешканців будинку евакуювали, периметр двору перекрили. "Наразі відомо про трьох загиблих. Двох постраждалих госпіталізували. 9 людей отримали допомогу медиків на місці", — йдеться у дописі.

UPD 11:30

Рятувальники надали інформацію, що наразі травмовано одинадцять осіб, з них чотири знаходяться у лікарні, сім людей отримали медичну допомогу на місці. Інформація про загиблих не оновлювалась — троє людей загинуло. З будинку евакуювали 24 особи. 

Наслідки ракетної атаки у Києві 24 червня у Солом'янскому рйоніРакетна атака 24 червня на Київ: наслідки Новина оновлюється.