ДСНС розкритикувала мультфільм про пса Патрона, в якому тварина танкює біля мін
Фото: instagram.com/patron_dsns/

Нещодавно у мережах з'явилося анімаційне відео, в якому нібито пес Патрон танцює біля мін, що вибухають. У ДСНС розкритикували цей мультфільм та заявили, що не давали згоди на використання образу та історії песика-рятівника. 

Так, на сторінці пса Патрона в Instagram повідомили, що невідомі зняли мультфільм про песика-рятівника без згоди його власників та ліцензії на використання образу й історії Патрона. 

"Моя команда і я не брали участі в розробці сценарію та не затверджували його", — йдеться у публікації. 

Зокрема, на відео персонаж в образі пса Патрона танцює біля мін у той час, коли на фоні усе вибухає. Команда ДСНС закликає не поширювати цей мультик та пам'ятати про правила поводження з вибухонебезпечними предметами. 

"Він (мультик — ред.) нівелює всю мою роботу: біля мін танцювати не можна. Вогонь біля мін небезпечний. Біля снарядів та боєприпасів ходити не можна. Біля знаку "Обережно міни!" не можна навіть махати хвостом", — додали на сторінці. 

Пес Патрон розкритикував мультфільм про себеЗазначається, що мультик дуже засмутив пса та його господарів, адже наражає на небезпеку дітей, які можуть копіювати рухи псевдосапера із ролика. 

"Я прошу виробників цього мультика: зупиніться! Це не героїчно, не весело, не круто", — написали у пості. 

Усх, хто планує щось малювати про пса Патрона, просять звертатися до власників песика на пошту: dsnspatron@gmail.com. Зазначається, що ліцензія та дозвіл на використання образу Патрона важлива, адже песик є взірцем та героєм для багатьох дітей. Водночас, ніхто не скасовував права на використання зображення, імені та історії. 

"Розмінування України": пес Патрон став обличчям корисного додатку