Думка українців про владу
Фото: Getty Images

Більша частина українців вважають, що влада ефективно виконує свої обов'язки, повідомила соціологічна група "Рейтинг". 

За пів року цей показник зріс з 5% до 54%. Кількість людей, яка вважає, що влада майже не справляється зі своїми обов’язками зменшилась з 44% до 4%. 79% українців вважають, що справи в державі йдуть у правильному напрямку. Хоча до російського вторгнення так думали лише 25%. Також покращилися оцінки співвідношення досягнень та невдач України за часи незалежності. Наприкінці минулого року 53% людей вважали, що за цей період переважали невдачі, а зараз їх кількість зменшилися до 30%. Дивно, що найбільше негативних оцінок дали жителі центрального регіону, а найменше — жителі сходу. Окрім усього цього, зараз 59% українців вважають, що їх умови життя є задовільними, тоді як наприкінці минулого року так стверджували лише 34%. Але серед мешканців півдня та сходу наразі велика кількість людей називала умови життя поганими. Змінилися думки українців про майбутнє держави. Кількість людей, які вважають, що ситуація покращуватиметься, упродовж пів року зросла з 13% до 76%.

Опитування провели серед українців віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де був відсутній український мобільний зв'язок. Оцінки жителів східних областей були стриманішими. Також, під час опитування, виявили, що молодь ставить вищі оцінки. Загалом опитали дві тисячі респондентів. 

Ми в онлайн-режимі інформуємо вас про український спротив російській окупації. Всю оперативну інформацію станом на сьогодні читайте тут.